11 zseniális kulcsszó generátor az eredményesebb SEO-ért

Szerző: | okt 7, 2022 | Egyéb kategória

Hatékony keresőoptimalizálás nincs kulcsszókutatás nélkül. A legjobb kulcsszavakra nem egyszerű rálelni, ugyanakkor elengedhetetlenek ahhoz, hogy a legrelevánsabb kifejezésekre optimalizálhassuk weboldalunkat, blogcikkeinket és egyéb tartalmainkat. Szerencsére számos kiváló kulcsszó generátor érhető el a neten, amelyek valóban profik a keresett kifejezések megtalálásában. De melyek is ezek? Mennyibe kerülnek és hogyan tudnak segíteni abban, hogy nagyobb organikus forgalmat generáljunk? Jöjjenek a fontos tudnivalók és a legjobb 11 listája!

Mi az a kulcsszó generátor?

A keresőoptimalizálás (SEO) egyik alapköve, a megfelelő kulcsszavak kiválasztása. A kulcsszó generátor – vagy kulcsszó kereső, kulcsszó elemző –  egy olyan eszköz, amely segít megtalálni azokat a releváns kulcsszavakat, amelyeket tartalmaidban megcélozhatsz. Használható egy weboldal vagy blog számára a legjobb kulcsszavak felkutatására és azonosítására, a tartalommarketinghez szükséges kulcsszó ötletek generálására. 

Hogyan működik a kulcsszó generátor?

A kulcsszó generátor különböző algoritmusokat használ a kapcsolódó kulcsszavak megtalálásához, beleértve a kulcsszavak sűrűségének, a kulcsszavak közelségének és más tényezőknek a vizsgálatát.

Miután elkészült a kapcsolódó kulcsszavak listája, elkezdhetjük leszűkíteni a találatokat, hogy megtaláljuk az igényeinknek legmegfelelőbb kulcsszavakat. Ehhez különböző kritériumokat használhatunk, ilyen lehet a nehézség, a forgalom, a verseny vagy a relevancia.

Miért érdemes SEO kulcsszó generátort használni?

A megfelelő kulcsszó használatnak óriási jelentősége van üzleti szempontból. Az elsődleges és másodlagos kulcsszavak azonosításával és megfelelő kombinációjának használatával lehetővé válik, hogy a keresőmotorok találatai között magasabb helyezést érjünk el, ami növeli weboldalunk látogatottságát. 

Amennyiben honlapunkon olyan kulcsszavakat alkalmazunk, amelyek érdekesek a felhasználók keresése szempontjából, jó esély van arra, hogy a látogatók elég sokáig maradnak az oldalunkon ahhoz, hogy megvegyék a termékünket, szolgáltatásunkat, vagy legalábbis visszatérjenek és a későbbiekben köteleződjenek el mellettünk.

A kulcsszó generátor előnyei

A kulcsszó kereső eszközöknek számos előnyük van. Nézzük most meg ezeket!

  • A kulcsszó generátor segít megtalálni a megfelelő kifejezéseket, amelyeket megcélozhatunk tartalmainkban. 
  • A kapcsolódó kulcsszavak listájának létrehozásával biztosítható, hogy szövegeink, képes, videós kontentjeink a megfelelő kifejezésekre legyenek optimalizálva, javíthatunk tartalmaink minőségén.
  • Rengeteg időt takaríthatunk meg, hiszen nem szükséges egyenként keresni a kifejezéseket.
  • Nagyobb forgalmat generálhatunk.

Hogyan válasszunk kulcsszó keresőt?

Rengeteg kulcsszó generátor érhető el az interneten. Ezek többsége a különböző keresőmotorokból nyert adatokat veszi alapul, elemzi a böngészési aktivitás aktuális trendjeit és másodpercek alatt hasznos kulcsszó javaslatokat ad. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. 

Egyes kulcsszó generátorok átfogóbbak, és vannak olyan programok is, amelyek bizonyos iparágak, piaci rés esetén lehetnek hasznosak. Ráadásul találhatunk ingyenes verziókat, így azok a vállalkozások, akik kevesebb pénzzel rendelkeznek, ugyanakkor szeretnének nagyobb organikus forgalmat és több bevételt generálni weboldaluknak, bátran használhatják ezeket.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb kulcsszó generátort, fontos, hogy mérlegeljük az alábbiakat:

  • Mire szeretnénk használni a szoftvert?
  • Mely funkciók a legfontosabbak számunkra?
  • Mennyibe kerüljön?

Ha megvan az elképzelésünk arról, hogy mit tudjon a generátor, célszerű összehasonlítani az egyes eszközöket, és ingyenes verzióban ki is próbálni, hiszen sokszor nem csak a funkcionalitás döntő, hanem az is, hogy mennyire könnyen tudjuk használni. Mint mindenben, itt is fontos a kémia.

A 11 legjobb kulcsszó generátor

Hogy segítsek a döntésben, összeállítottam egy listát a legjobb 11 kulcsszó keresőről. Lássuk is most ezeket!

1. Google Keyword Planner

Ha egy igazán felhasználóbarát, ráadásul pontos eszközt keresünk, akkor az ingyenes Google Keyword Planner remek választás. 

Nagyon letisztult platformról van szó, ami kiváló azok számára is, akik még csak most ismerkednek a kulcsszókutatás folyamatával.

Mivel a Google terméke, az egyetlen hátránya az, hogy nem tartalmaz információkat más keresőmotoroktól, például a Bingtől. Ez elsősorban akkor jelenthet gondolt, ha olyan szuper niche témában keresünk, amely jellemzően nem szerepel jól a Google-ön, máshol viszont népszerű.

2. Ahrefs

Az Ahrefs az egyik legnépszerűbb kulcsszó generátor eszköz és nagy névnek számít a SEO világában. Rengeteg adatot kínál arról, hogy mire keresnek az emberek, és hogyan rangsorolnak a versenytársak hasonló kifejezésekre.

Az ingyenes verzióban is elérhető kulcsszó generátor igazi erőssége azonban az, hogy több tucat globális keresőmotort vesz figyelembe, nem csak a Google-t, a Yahoo-t és a Binget.

Ha komolyabb funkciókkal rendelkező előfizetést szeretnénk, akkor csomagjai havi 99 USD-től 999 USD-ig érhetők el.

3. Wordstream

A WordStream egy bostoni székhelyű online hirdetési vállalat, amely a fizetett keresésekre és a közösségi médiára összpontosít.

Kulcsszókutató eszközük ingyenes és a Google és a Bing adatait futtatja. Olyan lehetőségeket kínál, amelyekkel egy adott URL, iparág vagy lokáció alapján lehet kulcsszó javaslatokat lekérni. Sajnos Magyarország esetében sokszor nincs megfelelő eredmény.

4. Keywordtool.io 

A KeywordTool.io egy egyszerű kulcsszókutató eszköz, amely több ezer kulcsszó javaslatot kínál valós felhasználói lekérdezésekből olyan platformokról, mint a Google, a Bing, a YouTube, az Amazon, az eBay, az Apple Store, a Google Play Store, az Instagram, a Twitter, a Pinterest és a Google Trends. 

Az eszköznek van ingyenes próbaverziója. Elemezhetjük a keresési mennyiségeket, a trendeket, a kattintásonkénti költségadatokat (CPC) és a versenyt a kulcsszavakhoz.

Előfizetést havi 69 USD-től 159 USD-ig vásárolhatunk.

5. Semrush

A Semrush egy nagyon izgalmas, pénztárcabarát megoldást kínál Keyword Magic Tool néven.

A Semrush rendelkezik a piac legnagyobb –  több mint 20 milliárd kulcsszót tartalmazó –  adatbázisával. A kulcsszavak téma, keresési szándék, kérdéstípus, SERP jellemzők és egyéb kritériumok szerint csoportosíthatók. Ezen kívül a kifejezések nehézségi és versenymérő adatait is tartalmazza.

Ingyenes verzióban is elérhető, azonban csak korlátozott számú kutatást végezhetünk, de így is megér egy próbát. A fizetős csomagok 120-tól 450 dollárig választhatók.

6. Answer the public

Az Answer the Public ugyan nem olyan széles körben ismert, mint a kulcsszó kereső eszközök listáján szereplő számos szoftver, azonban kiváló alternatívájuk.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy beírunk egy kulcsszót, és máris megkapjuk azoknak a kérdéseknek a listáját, amelyeket az emberek feltesznek az adott kifejezéssel kapcsolatban.

Innentől kezdve könnyedén létrehozhatunk GYIK oldalakat, olyan alcímeket adhatunk a tartalmakhoz, amelyek tartalmazzák ezeket a keresési sztringeket.

És természetesen kiváló kutató eszköz ahhoz, hogy megtudjuk, célpiacunk mire keres a Google-ben vagy a Bingen.

Előfizetéses csomagjai 99 és 199 USD között mozognak.

7.Keyworddit

A Keyworddit egy izgalmas alternatíva az ingyenes kulcsszó kereső eszközök között.

Azt veszi alapul, hogy az emberek miről posztolnak. Nagyon jó szoftver a longtail kifejezések kereséséhez, vagy akár általános témák felfedezéséhez, amelyekről új blogbejegyzéseket vagy cikkeket lehet írni.

Önmagában nem annyira alkalmas kulcsszókutatásra, mégis elég ügyes, ha más lehetőségekkel párosítjuk.

8. Moz Keyword Explorer

A Moz egy kiváló platform, mely lehetővé teszi, hogy részletes kulcsszóelemzést végezzünk olyan elemekkel, mint a prediktív kulcsszó mérőszámok szerinti rendezés, a kulcsszavak kérdéses formában történő megtekintése és még sok más.

Kiváló lehetőség, ha az alapkutatásnál többet szeretnénk, de korlátozott költségvetéssel rendelkezünk.

Van ingyenes próbaverziója, az előfizetések pedig széles skálán mozognak, 14-től 720 USD-ig vásárolhatók meg.

9. Bulk Keyword Generator

Egy adott iparágon belüli vállalkozások számára a Bulk Keyword Generator az egyik legjobb ingyenes eszköz a sikeres kutatáshoz.

Ki kell választani a listából a szakterületet, és az eszköz legenerálja a legfontosabb kulcsszavakat. Továbbá figyelembe veszi a helyi SEO szempontokat is, ami igazán sokat számíthat a szolgáltatást nyújtó helyi vállalkozók számára.

Az eszköz használata során kapott kulcsszólista hatalmas, és rengeteg ötletet ad mindenféle blogbejegyzéshez, cikkhez és egyéb tartalmakhoz.

10. Rank Tracker

A fő előnye a Rank Trackernek az, hogy huszonhárom rangsoroló eszközt foglal magában, hogy még több adathoz, kulcsszó javaslathoz jussunk és a kutatott témáról átfogóbb képet kapjunk.

Ezen kívül tartalmaz egy adatbázist a versenytársak által rangsorolt kulcsszavakról, és egy olyan elemet, amely figyelembe veszi a népszerű helyesírási hibákat, hogy segítsen a kevésbé nyilvánvaló kulcsszavak megtalálásában.

Ha ingyenes és valóban kiváló eszközt keresel, akkor ez az.

11. KWFinder

A KWFindert a Mangools tervezte, fejlesztőjének nevéhez a legjobb kulcsszókutató eszközök kötődnek.

Egyedi és könnyen navigálható felhasználói felületén bármely célnyelven kereshetünk. Pontos statisztikákat kaphatunk a kulcsszó versenyről, precíz szűrővel finomíthatjuk a kulcsszó javaslatok listáját.

A KWFinder a Mangools csomag része, amely 4 másik SEO eszközt tartalmaz. Ingyenesen nagyon korlátozott a keresési lehetőség. Csomagjai havi 50 és 130 dollár között érthetők el.

Összefoglalva

A megfelelő kulcsszó generátor kiválasztása bizony nem könnyű feladat, azonban számos remek eszköz áll ehhez rendelkezésünkre. Mielőtt választasz, mindenképp gondold át, hogy mire szeretnéd pontosan használni és milyen funkciók a legfontosabbak számodra. Érdemes olyan szoftver mellett letenni a voksot, amely könnyen kezelhető és van ingyenes próbaverziója is, hogy ki tudd próbálni, mennyire hasznos számodra, mielőtt előfizetést kötsz.

Ha pedig bármilyen segítségre van szükséged a keresőoptimalizáláshoz, kulcsszókutatáshoz, írj bátran! >>