A legjobb Google helyezés vizsgáló eszközök

Szerző: | Sze 16, 2022 | Egyéb kategória

A keresőoptimalizálás egyik kulcstényezője, hogy hatékonyan tudd mérni az eredményeidet. Hiába a jó SEO stratégia, a rengeteg befektetett munka, ha nincs egy pontos képed arról, hogy hová pozícionál a Google és hogyan alakulnak napról napra a helyezéseid. Jópár Google helyezés vizsgáló eszközt találsz a piacon, melyekkel ezt könnyedén ellenőrizheted. Melyiket és miért érdemes választani? Elég az ingyenes verzió, vagy inkább előfizetésben gondolkodj? Jöjjenek a legfontosabb tudnivalók és a top Google helyezés vizsgáló eszközök.

Mi az a Google helyezés vizsgáló?

A Google helyezés vizsgáló eszköz (angolul Google Ranking Checker) lehetővé teszi, hogy ellenőrizd weboldalad kulcsszó pozícióit a Google találati listáján. Csak meg kell adnod webhelyed URL-jét, valamint a kulcsszavakat, és az ellenőrző program megmutatja, hogy adott kulcsszóra hogyan rankel. Emellett azt is nyomon követheted, hogy miként változtak helyezéseid a korábbiakhoz képest. 

Mi befolyásolja a Google helyezést?

A Google rangsorolást számos tényező befolyásolja. Nézzük is meg most ezeket!

 • A tartalom minősége – A Google a lehető legjobb eredményeket szeretné a felhasználóknak nyújtani, ezért a jó minőségű, releváns tartalommal rendelkező webhelyeket részesíti előnyben.
 • A kulcsszavak relevanciája – Mindig fontos meggyőződni arról, hogy használt kulcsszavaid valóban a cég termékeihez, szolgáltatásaihoz kapcsolódnak-e.
 • Bejövő linkek – A más webhelyekről a saját weboldaladra mutató linkek javíthatják a rangsorolást.
 • Oldalbetöltési idő – Egy gyorsan betöltődő weboldal nagyobb valószínűséggel kerül előrébb a rangsorban, mint egy lassan töltődő.
 • Mobilbarát verzió – Mivel egyre többen használnak mobileszközöket az internet eléréséhez, fontos, hogy az oldal minden esetben mobilbarát legyen.

Célszerű szem előtt tartani ezeket a tényezőket honlapunk kialakításakor és frissítésekor, mert így nagyobb valószínűséggel fogunk jó Google rangsorolást kapni.

Miért hasznos a Google helyezés vizsgáló?

A Google Ranking Checker azért kiváló eszköz, mert segítségével figyelemmel kísérheted weboldalad fejlődését. Ha azt látod, hogy a rangsorolása javul, az azt jelenti, hogy a SEO erőfeszítéseid kifizetődőek. Hasonlóképpen, ha a rangsorolás csökkenését tapasztalod, akkor az remek iránymutató ahhoz, hogy miként módosítsd SEO stratégiádat.

Ezen kívül segíthet a potenciális lehetőségek azonosításában. Ha például az eredmények azt mutatják, hogy webhelyed egy bizonyos kulcsszóra jól szerepel, más kulcsszavaknál azonban kevésbé pozitívak az eredmények, akkor érdemes lehet arra összpontosítani, hogy több tartalmat hozz létre ezekhez a gyengébben szereplő kulcsszavakhoz. A helyezés vizsgálóval könnyebben megérheteted, hogy bizonyos kifejezések miért teljesítenek jobban a többinél.

Ingyenes vagy fizetős verziót válassz?

Gyakorlatilag mindegyik Google helyezés vizsgáló eszköznek van ingyenes verziója, azonban ezeknek szoktak bizonyos limitációi lenni. Ilyenek lehetnek, hogy:

 • csak az elmúlt 90 nap adatait tudja megmutatni
 • nem mindig 100%-os pontosságúak, ezért inkább általános útmutatásként használhatók
 • csak bizonyos ideig érhető el az ingyenesség

Mindezek ellenére az ingyenes verziók is nagyon értékes eszközök, melyek betekintést engednek weboldalad teljesítményébe. Segítenek megérteni, hogy milyen tényezők befolyásolhatják pozitívan vagy negatívan oldalad Google rangsorolását.

Miket ellenőrizz, mielőtt Google helyezés vizsgáló eszközt választasz?

Mielőtt eldöntöd, hogy melyik eszköz felel meg leginkább az igényeidnek, érdemes néhány fontos szempontot megvizsgálnod, hogy a lehető legjobb döntést hozd.

Milyen paramétereket célszerű ellenőrizni?

 • Az eszköz képes-e lokalizáltan kezelni a kulcsszavakat?
 • Alkalmas-e a mobiltalálatok követésére?
 • Hány domaint és kulcsszót tud figyelni?
 • Egyszeri vagy folyamatos ellenőrzést végez? Követi-e bizonyos időközönként a kulcsszavakat, vagy azokat mindig manuálisan kell ellenőrizned?
 • Hány felhasználó használhatja a szoftvert?
 • Exportálhatóak-e az eredmények?

Amennyiben a kiválasztott szoftver tudás szempontjából ideálisnak tűnik, akkor ár és a felhasználóbarát szempontok  lesznek még sarkallatosak a döntés szempontjából.

A legjobb helyezés vizsgáló eszközök

Most pedig lássuk azokat a szoftvereket, melyek hatékonyan segíthetik a mindennapos munkádat.

Semrush

A Semrush egy sokoldalú SEO eszköz, amellyel egyszerre lehet helyezéseket mérni, kulcsszavakat kutatni, bejövő linkeket ellenőrizni, konkurenciát monitorozni, és akár komplett SEO Auditot is készíteni. Kiváló magyar nyelvű kulcsszókutatásra is.

A legideálisabb: Kis- és középvállalkozásoknak, vendégblogoláshoz és a versenytársak stratégiájának elemzéséhez.

Ár: 7 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 119,95-449,95 dollár/hó

Sitechecker

A Sitechecker egy jól ismert platform a webhelyoptimalizálási mutatók keresőmotorokban történő nyomon követésére, a kulcsszavak pozíció elemzésére, a backlink kutatásra és projekt analízisre.

A könnyen kezelhető felület hasznos jelentéseket és a többfelhasználós hozzáférést biztosít fejlett elemzési lehetőségekkel. Betekintést ad a keresőoptimalizáláshoz és a marketingkampányok lebonyolításához szükséges összes kulcsfontosságú megoldásba, az eredmények azonnali nyomon követésével.

A legideálisabb: Korlátozott számú projekttel rendelkező cégtulajdonosok és marketing cégek számára.

Ár: 7 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 23-499 dollár/hó

SE Ranking

A SE Ranking egy jól ismert SEO platform, legyen szó pontos kulcsszavas rangsor követésről, részletes hivatkozás kutatásról vagy teljes weboldal auditról. 

Átlátható, felhasználóbarát felülettel rendelkezik, mely alkalmas a részletes jelentések készítésére, követi az oldalváltozásokat és többfelhasználós hozzáféréssel rendelkezik a még jobb csapatmunka érdekében.

A legideálisabb: Vállalkozás vezetők, SEO és digitális ügynökségek számára, akik egy platformon egy mindenre kiterjedő SEO megoldást keresnek gyors jelentéskészítéssel és az eredmények nyomon követésével.

Ár: 14 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 31,20-151,20 dollár/hó

Serpstat

A Serpstat egy univerzális digitális marketing megoldás, mely lehetővé teszi a felhasználók számára a SEO optimalizálását, a hirdetések futtatását, tartalommarketing kampányok létrehozását. A kulcsszókutatástól a PPC elemzésen át a Serpstat mindenre alkalmas.

Nagyon egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát felület. Ezen kívül a weboldal tulajdonosoknak abban is segít, hogy nyomon kövessék a versenytársak hivatkozásait.

A legideálisabb: A nemzetközi adatok gyűjtéséhez és az univerzális keresési eredmények nyomon követéséhez.

Ár: 30 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 55-399 dollár/hó

Seobility

A Seobility egy helyezés ellenőrző eszköz, amely segít a felhasználóknak, hogy minél hatékonyabb SEO stratégiát alakítsanak ki keresőmotoros rangsorolásuk javítása érdekében és nyomon követi a webhelyek teljesítményét.

Olyan funkciókkal rendelkezik, mint a napi frissítések és a linképítő eszközök, lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy javítsák a keresőmotorok rangsorában elfoglalt helyüket. Ezen kívül képes a weboldal összes összekapcsolt oldalát feltérképezni, hogy olyan problémákat is megtaláljon, mint például a duplikált a tartalmak vagy a törött linkek, amelyek egyébként észrevétlenek maradnának.

A legideálisabb: Nagyobb webhelyek feltérképezéséhez, webhely auditáláshoz, linképítéshez és a backlinkek ellenőrzéséhez.

Ár: 30 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 50-200 dollár/hó

Ahrefs

Az Ahrefs nagyon népszerű a vállalkozások és SEO szakemberek körében. Ez a második leggyorsabb webkúszó a Google mögött, és az egyik legjobb felülettel rendelkezik a helyezés vizsgálók közül.

Elsődleges funkciói közé tartozik a versenyelemzés, az URL-rangsorolás, a kulcsszókutatás, a backlink ellenőrzés stb. Sok kortársához hasonlóan az Ahrefs is kínál organikus keresési jelentéseket a felhasználók számára. 

A legideálisabb: Minden vállalkozás számára kiváló. Segít a tartalmi stratégia megalkotásában és hatékony a backlink elemzésben.

Ár: előfizetések: $99/év – $999/hó

SERPWatcher

A SERPWatcher egy remek helyezés követő eszköz, amely a SEO egy nagyon fontos aspektusát egyszerűsíti le. A platform megmutatja weboldalad teljesítményindexét az aktuális kulcsszó pozíciók és azok keresési volumen alapján. Ezt követően minden nap ellenőrizheted webhelyed rangsorolását. Azonnal értesítést kapsz e-mailben, bármilyen rangsorváltozás történik. 

Ár: 10 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 50-200 dollár/hó

Valentin app

A Valentin app  egy kiváló eszköz arra, hogy lokalizált találatokat kapjunk minden további eszköz, például VPN használata nélkül. Csak ki kell választani a régiót és a nyelvet és beírni a területet a kereséshez. Ennek azért van nagy jelentősége, mert  2017 októberében a Google úgy döntött, hogy a helyadatok felhasználásával és a ccTLD-k letiltásával teszi relevánsabbá a keresési eredményeket.

Ár: ingyenes

Moz

A Moz-t sokan az egyik legjobb rangsor ellenőrző eszköznek tartják. Mindenre képes, a backlink elemzéstől kezdve a rangsor követésen át a kulcsszókutatásig. A Moznak nincsenek határai. A felhasználók számára fejlett oldaloptimalizálási javaslatokat kínál az iparági szabványos mérőszámokkal vegyítve.

A legideálisabb: A weboldal forgalmának növelésére, kulcsszókutatásra és on-page SEO-ra.

Ár: 30 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetések: $99/év – $599/év

AccuRanker

Az AccuRanker egy remek eszköz, mellyel akár 100 000 kulcsszó pozícióit is nyomon követheted a Google Search Console és a Google Analytics integrációknak köszönhetően.

Ezen kívül a kulcsszóadatokat össze is tudod hasonlítani a top 10 versenytárséval. A rangsorok naponta frissülnek, így a kapott adatok mindig naprakészek. Ráadásul az AccuRanker nem korlátozza a követni kívánt domainek számát.

A legideálisabb: Nagyobb webhelyek feltérképezéséhez, webhely auditáláshoz, linképítéshez és a backlinkek ellenőrzéséhez.

Ár: 14 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 129 dollár/hó

Advanced Web Ranking

Az Advanced Rank Checking egy hatékony rangsor ellenőrző eszköz, amely számos hasznos funkciót tartalmaz. Mintegy 130 országban és 22 keresőmotorban mutat pontos rangsorokat. Az eszköz arról is ismert, hogy lehetővé teszi az irányítószámhoz kötött helyspecifikus rangsorok nyomon követését.

Ezen kívül a rangsorolási teljesítmények könnyen összehasonlíthatók a versenytársakkal. Az eszköz naponta frissíti a helyezéseket, ezáltal biztosítva, hogy az adatok naprakészek maradjanak.

A legideálisabb: A több eszközön keresztüli rangsor követés vizsgálatára.

Ár: 30 napos ingyenes próbaidőszak, előfizetés: 49-499 dollár/hó

Összefoglalva

A Google helyezés vizsgáló használata segít abban, hogy elérjük a kívánt SEO eredményeket és pontosan láthatjuk befektetett munkánk gyümölcsét, amely a jobb rangsorolás formájában érik be. A bemutatott eszközök többsége ingyenesen kipróbálható, remek lehetőséget biztosítva, hogy megtaláld a vállalkozásod céljait legjobban szolgáló szoftvert. 

Ha pedig szükséged van segítségre a keresőoptimalizáláshoz, írj bátran! >>