Agyzsibbasztó értelmetlen weboldalak toplistája

Szerző: | dec 8, 2022 | Egyéb kategória

Az év végéhez közeledve bizony mindannyian fáradunk, a szokottnál is jobban esik – ha csak egy kávészünet erejéig is – kicsit hátradőlni, kikapcsolódni. Ezért most néhány olyan weboldalt hoztam neked, amelyek garantáltan mosolyt csalnak az arcodra. Ezek a világ leghaszontalanabb weboldalai. Igazi őrült honlapok, melyeknek semmi, de semmi értelmük, mégis rengetegen látogatják őket.

Értelmetlen weboldalak: miért szeretjük őket?

Egy 2022. szeptemberi adat szerint a világon már több, mint 1.98 milliárd weboldal található. Ezek közül csak körülbelül 15% aktív, amelyek között bizony olyanokat is akad, amelyeknek az ég egy adta világon semmi értelmük. Viszont cserébe szórakoztatóak! Lássunk is most néhányat közülük!

A legjobb értelmetlen weboldalak

Én is így tettem, és elhoztam neked néhány könyvjelzőzésre váró agyzsibbasztó weboldalt. 

1. Floating QR code

Kezdjük is rögtön egy igazi gyöngyszemmel, az úszó QR-kóddal, ahol nem látunk mást a képernyőn, mint egy QR-kódot, ami ide-oda vándorol és ha falat ér, akkor színt vált.  A Floating QR code leginkább egy képernyőkímélőre emlékeztet. Ha úgy érzed, hogy a nagy hajtásban már gondolkodni sem tudsz, csak engedd el magad, szürcsölgesd a kávédat és nézegesd pár percig, teljesen kikapcsolja az agyad.

2. The finger

A The finger oldalon egy hatalmas kéz fogad, melynek ujjai egérmozgásra ide-oda járnak. Ha szeretnéd valakinek virtuálisan bemutatni a középső ujjad, akkor itt megteheted. A stresszesebb napokon kifejezetten üdítő lehet ez a gesztus.

3. Egy kockás aknakereső

A One Square Minesweeper látogatása szigorúan tilos az örökké nyerni vágyó típusoknak. Viszont garantáltan a kedvence lesz azoknak, akik szeretnek folytonos visszaigazolást kapni arról, hogy az élet mennyire kegyetlen és megerősíteni önmagukban, hogy nekik soha, semmi nem sikerülhet. Az oldal egy villámgyors aknakereső partit kínál, ahol egy lépésben bombára lépsz és felrobbansz. Game over!

4. Lacquer

A Lacquer tulajdonképpen egy színező, így ha stresszes nap áll mögötted, akkor jó kis levezetés lehet az online körömlakkozás. Elsősorban természetesen hölgyeknek. Nem bonyolult, az egér segítségével tudod kipingálni a körömöket, hogy a virtuális manikűrt követően kisimult idegrendszerrel láthass hozzá a további teendőknek.

5. Mondrian and me

A Mondrian and Me oldalra látogatva először egy full üres képernyő fogad. Majd kattintásokkal újabb területekre oszthatod a nagy téglalapot, némelyiket random módon az oldal be is színezi. Ha sokáig nyomkodod az egeret, akkor a végére egy egész helyes kis absztrakt műalkotást kaphatsz.

6. Endless horse

Az Endless horse-ra tökéletesen igaz, hogy se vége, se hossza. A weboldalra érkezve leginkább egy gyerekszínezőre emlékeztető lovat láthatunk és ha lefelé görgetünk, akkor szembesülünk a nagy igazsággal, hogy ennek a pacinak bizony soha nem ér véget a lába. Pffff!

7. Procatinator

Macskákat nézegetni a neten egy igazi unaloműző elfoglaltság. A Procatinator minden látogatás alkalmával új számot tölt be egy új cicusos GIF társaságában a képernyőnkre, melyek tökéletes párost alkotnak. Mindenki által jól ismert slágerek szólnak a háttérben és vicces szituációkban láthatjuk a nyávogó kedvenceket.

8. WC-papír guriga

Az egyik leggyakoribb vitaalap – a tyúk és a tojás mellett – valószínűleg az, hogy hogyan kell elhelyezni a WC-papírt. A Papertoilette-en egy WC-papír gurigával játszhatunk, fel-le mozgathajuk.

9. Corgy Orgy

Ha szereted a corgikat, akkor ez a honlap egész biztosan az egyik nagy kedvenced lesz, még ha olyan sok minden nem is történik rajta. Egy egész sereg imádnivaló corgit mutat be, akik gyorsan mozognak egy előkelő, lendületes ritmusra. Nézd meg magad! 

10. Falling guy

Ez a kétségbeesett fickó felfelé vagy lefelé repül vagy épp zuhan, attól függően, hogyan mozgatod a kurzort. A Falling guy azt is mutatja, hogy aktuálisan milyen magasan vagy mélyen van főhősünk. Unalmas perceinkben eljátszhatunk vele: a mennybe vagy a pokolba repíthetjük.

11. Po-ta-to

Ha valóban értelmetlen weboldalt keresel, akkor a Po-ta-to az. A legértelmetlenebb! Ugyanis itt semmit nem tudsz csinálni. Kapsz egy képet egy félbevágott és egy kicsírázott krumpliról. Ha igazán mazochista vagy, akkor viszont hosszasan elnézegetheted.

12. Jackson Pollock

Ha szeretnél egyedi műalkotásokat gyártani, de nem tudsz festeni, a Jackson Pollockon kiélheted minden kreativitásodat. Annyit kell tenned, hogy az egérrel néhány lágy mozdulatot teszel és máris kész festményedben gyönyörködhetsz.

13. Drawing garden

A kertek és a zene szerelmeseinek a Drawing Garden talán nem is annyira értelmetlen, de szórakoztatónak mindenképpen elmondható a weboldal. Gyakorlatilag annyiból áll az egész, hogy az egér mozgatásával dallamokat gyárthatsz, miközben cuki kis virágok, eprecskék, gombácskák fedik fel magukat.

14. Cat Bounce

,

Macskás weboldallal már találkoztunk a listánkon, de jöjjön még egy, kifejezetten a cicus fanok kedvéért. A Cat Bounce-on macskák repkednek a levegőben, mint akik egy trambulinról rugaszkodtak el. Sőt, lehetőségünk van macskaesőt is gyártani. Hurrá!

15. Make Everything Okay

És a végére jöjjön egy kis happy end. A Make Everything Okay-n ehhez nem kell mást tenni, mint a nagy varázsgombra kattintani, hogy minden rendben legyen. Eltarthat egy ideig, amíg az “oké” betöltődik, de ha nehéz napod van, szeretni fogod ez az oldalt és átsegít a hullámvölgyön.

Konklúzió

Mint láthattuk, jó néhány szórakozató, ám de teljesen haszontalan weboldalt találhatunk a neten. Ebből is látszik, hogy bizony a könnyen fogyasztható tartalmakra is van igény, nem is kicsi. A sok komoly információ mellett néha jó ismét gyermeknek lenni, ellazulni, játszani, nevetni.

De komolyra fordítva a szót: ha tanácsra, támogatásra van szükséged keresőoptimalizálásban, keress bátran!